הלוואות – איך לעשות את זה נכון
במציאות של היום, יותר ויותר אנשים מוצאים את עצמם נאבקים בחשבון הבנק שלהם.
הסיבות שלרוב בגללן לוקחים הלוואה
יוקר המחייה אל מול המשכורת שלא עולה בהתאם יכולה להכניס הרבה משפחות למצב כלכלי לא פשוט. הורים מוצאים את עצמם עובדים שעות מרובות בכדי שהילדים שלהם יקבלו חינוך וירכשו השכלה בעתיד. המצב הזה, שאקטואלי להמון משפחות ברחבי הארץ, גרם לגדילה במספר ההלוואות הנלקחות מדי שנה. הלוואות הן לא בהכרח דבר רע, אך אם לא עורכים ניתוח נתונים מעמיק לפני, הלוואות יכולות להכניס אתכם למצב רע עוד יותר. אז איך נמנעים מכך?
מהיכן הכי כדאי לכם לקחת הלוואה
הלוואות נלקחות היום מבנקים, חברות ביטוח וחברות אשראי. הלוואה נועדה לעזור לאדם בעת משבר כלכלי תוך הבטחה מצידו להחזר התשלום במועד מאוחר יותר. היום הלוואות מוחזרות בתשלומים ומאפשרות לאדם לקחת סכום כסף גדול ולהחזיר אותו בתשלומים יותר קטנים שיוכל לעמוד בהם לאורך זמן. לרוב, עם המטרה היא נקודתית כמו חתונה, מכונית, פתיחת עסק וכו', ייתכן כי לא תהיה סכנה בלקיחת ההלוואה. הלוואות מסוכנות הן אלה שאנשים לוקחים בגלל שכעת אין ברשותם כסף אך הם אינם יודעים שיהיה להם בעתיד להחזיר את ההלוואה. מצב כזה יכול לגרור הלוואה שנלקחת כדי להחזיר הלוואה וחוזר חלילה.
כיצד לוקחים הלוואות שיתאימו לכם
אז איך בכל זאת לוקחים הלוואות באופן הנכון? גם אם נקלעתם למצב כלכלי קשה, אתם עדיין יכולים לבדוק כמה אתם מכניסים בכל חודש וכמה אתם מוציאים. חשוב שתחשבו לאורך זמן כמה תוכלו להחזיר בכל חודש בלי להכנס שוב לאותו מצב. גם אם זה אומר לעבוד יותר שעות או לבקש העלאה. בנוסף, בחרו את מקור ההלוואה שלכם. שוק ההלוואות רחב ולכן הבנקים, חברות האשראי וחברות הביטוח נמצאות בתחרות לתת לכם את התנאים הטובים ביותר עבור ההלוואה. בחרו מקור אמין שמעניק לכם ריביות הוגנות ופריסת תשלומים טובה יותר מהמתחרים בשוק. תערכו השוואת תנאים ומחירים בכובד ראש, אל תתנו ללחץ הזמן להשפיע עליכם אחרת אתם תתחרטו בעתיד שלא בדקתם יותר הצעות משתלמות בשבילכם.
לסיכום, הלוואות נועדו להרים אתכם איפה שמעט נפלתם. תעשו את זה חכם ואולי אפילו תתייעצו עם רואה חשבון כדי שההלוואות באמת יעלו אתכם למעלה, ולא יורידו אתכם למטה.הלוואות עוזרות הרבה לקראת שינויים גדולים בחיים כמו חתונה קניית דירה התחלת לימודים, קניית רכב ועוד. לכן זו אופציה נהדרת כשאתם יודעים שבהמשך תוכלו לכסות אותה. אך עם זאת חשוב לבדוק היטב מה התנאים להלוואה והאם היא מתאימה לצרכים שלכם. לדוגמא כאשר לוקחים הלוואת סטודנטים יש לבדוק שנתחיל להחזיר אותה רק לאחר שנתיים או שלוש כאשר תהיי אפשרות שוב לעבוד במשרה מלאה.